LIEBHERR aanbieding: Riesling Trocken

Wat is er lekkerder dan een koel glas witte wijn op een zonovergoten terras? Tijdens onze zoektocht naar de ultieme lentewijn kregen wij van een bevriende wijnimporteur een fles Duitse Riesling aangeboden. Een Klingelberger Trocken van de Markgraf von Baden uit 2010 om precies te zijn. Naast een Quincy uit de Loire gemaakt van Sauvignon Blanc en een Hongaarse Gal Tabor van Viognier en Riesling uit dezelfde prijsklasse kwam de Klingelberger als onze favoriet uit de bus.

Om onze klanten te laten kennismaken met deze elegante wijn geven wij het gehele voorjaar (t/m 21 juni) een doos van 6 flessen kado (winkelwaarde € 69,-) bij aanschaf van een wijnklimaatkast of wijnbewaarkast van het eveneens Duitse merk Liebherr.*

Riesling is een witte druivensoort die het erg goed doet in het gematigde Duitse klimaat en wordt daar “koningin der druiven” genoemd. Hij wordt pas laat in het seizoen geoogst en is geschikt voor de productie van droge wijnen van hoge kwaliteit. Dit ras wordt ook gebruikt als basis voor welbekende zoete wijnen maar die laten wij in dit artikel buiten beschouwing.

De Riesling die wij dronken wordt verbouwd op de Klingelberg bij Durbach in het Duitse Baden. De koele minerale tonen in de geur en smaak van de wijn worden ontleend aan de rijke bodem in deze regio. De zeer steile hellingen van Klingelberg zorgen voor een zeer grote zoninval waardoor deze Rieslingwijnen tot de beste van geheel Duitsland behoren.

Van deze druiven hebben de oenologen van de Markgraf von Baden een prachtig eindproduct gemaakt.  De wijn is helder, lichtgoud van kleur met een zweem van fris lentegroen en een subtiel grassig aroma komt je uit het glas tegemoet. De smaak is zuiver, geconcentreerd en ongecompliceerd. Alleen de associatie met limoen, perzik en mineralen leiden af van de volle smaak van deze edele druif. De wijn is volledig in balans en heeft een lange aangenaam frisse afdronk. Verkoelend, dorstlessend. Vloeibaar voorjaar in een glas.

Heeft u ook zo’n dorst gekregen van dit verhaal? Voor aanschaf van deze wijn verwijzen wij u door naar Dacor Wijnen in Baarn. Of u krijgt een doos kado, bij aanschaf van een wijnklimaatkast of wijnbewaarkast van Liebherr. Heeft u meteen iets om erin te leggen.

Proost, op de lente!

* Dit kado wordt binnen 2 weken na aanschaf van uw LIEBHERR wijnklimaatkast geleverd op hetzelfde afleveradres.