Wijnklimaatkasten & Wijnkoelkasten

 De afgelopen decennia zijn de populariteit en consumptie van wijn in Nederland enorm gestegen. Steeds meer mensen weten wat er zoal te koop is, wat ze zelf lekker vinden en wat voor wijn er bij een specifieke maaltijd of gelegenheid past.

Er is tegenwoordig enorm veel keuze! Zowel bij de supermarkt, de vakslijter als in de horeca is een uitgebreid aanbod uit de klassieke en nieuwe wijn wereld, gemaakt van een grote variëteit aan druivenrassen. Er is rood, wit en rose. Mousserend, droog en zoet. Variërend in prijs van enkele euro’s voor een liter huiswijn tot duizenden euro’s voor een exclusieve fles uit een topjaar.

De smaak en kwaliteit van wijn wordt door vele factoren beïnvloed. Het druivenras en het ‘terroir’, ofwel de ligging en samenstelling van de grond waarop hij groeit. De hoeveelheid neerslag en zonneschijn in een seizoen. De manier waarop de wijnboer de grond bewerkt en zijn planten snoeit en voedt. Het moment van oogsten en het vinificatieproces. Dit alles bepaald uiteindelijk de kleur, geur, smaak en afdronk van een wijn. Maar daar stopt het niet want eenmaal in de fles blijft de wijn zich ontwikkelen onder invloed van beweging, licht, warmte en zuurstof.

Een koele donkere kelder met een constante temperatuur en luchtvochtigheid leent zich uitermate goed om wijn rustig te laten rijpen. Helaas zijn maar weinig moderne huizen hiermee uitgerust maar met behulp van een wijnklimaatkast kunt u deze omstandigheden uitstekend nabootsen om uw wijn zorgeloos te bewaren.

Een wijnklimaatkast kan twee verschillende functies hebben:

1.     Lang bewaren van wijn op een constante temperatuur van 12°C.
2.     Wijn opslaan op serveertemperatuur (Rood 16-17°C. Wit 9-11°C. Bubbels 6°C)

Dunavox biedt een zeer breed assortiment kwalitatieve wijnkoelkasten, wijnklimaatkasten en wijnbewaarkasten tegen een concurrerende prijs. Van stijlvolle compacte modellen voor 12 flessen tot geavanceerde wijnkasten met meerdere klimaatzones, UV-werend glas en actieve koolstoffilters die ruimte bieden voor 200 flessen. Geschikt voor inbouw in de keuken of vrijstaand in woonkamer, kantoor of restaurant.