Veel gestelde vragen - FAQ

Hieronder staan de veel gestelde vragen, uiteraard kunt u ons ook gewoon bereiken via de klantenservice voor al uw vragen.

Aankoop & Aflevering

Wij rekenen geen verzendkosten. In geheel Nederland inclusief de waddeneilanden is de aflevering gratis.

Alle prijzen op onze website zijn inclusief 21% BTW.

Indien u op afspraak uw product wilt afhalen dan kan dat. In het bestelproces wordt u gevraagd of u het product wilt laten verzenden of dat u het product wenst op te halen. Wij nemen vervolgens contact met u op om dit verder met u af te stemmen. Ons bezoekadres staat op de Contact pagina, bezoek op afspraak.

Op afspraak (ook in het weekend) kunt u het gehele assortiment bezichtigen in onze showroom, tijdens uw afspraak is tijd vrijgemaakt en zal een van onze medewerkers u van alle gewenste informatie voorzien. Tevens kunt u de wijnkast naar keuze aanzetten en uitleg krijgen over de werking van de wijnklimaatkast en het bedieningsdisplay.

De levertijd is tussen de 24 uur en 5 werkdagen na ontvangst van uw bestelling. Dit is afhankelijk van het model en uw woonplaats en uw voorkeur. Wij hebben alles op voorraad staan, dus snelle aflevering is heel goed mogelijk.

Ja, als u bij uw bestelling aangeeft (in opmerkingenveld in het afrekenscherm) dat u hiervoor een leveringsafspraak wenst te maken, nemen wij contact met u op om dit met u af te stemmen. Deze extra service is geheel gratis.

U heeft de keuze uit 6 betalingsmogelijkheden. I-Deal, Bank-Overschrijving, Creditcard, Onder Rembours of via Pay-Pal. Tevens kunt u contant afrekenen bij een bezoek aan onze showroom.

Ontvangst & Gebruik

Maak de spanbanden los en til vervolgens de doos van de wijnkast af, recht naar boven, de wijnkast staat er los in. Verwijder het piepschuim en haal de plastic hoes van de wijnkast af. Til nu de wijnkast recht naar boven op en verwijder de onderkant van de doos. (waar de wijnkast op staat) Plaats het product vervolgens waterpas op de plek waar deze moet komen, maar steek nog niet de stekker in het stopcontact. 

Nee! Indien het een compressor betreft dient u 24 uur te wachten alvorens u hem aan mag zetten. Een Thermo-elektrische wijnkoeler kunt u wel direct aanzetten, tenzij het erg vochtig weer is, dan dient u de wijnkast 2 uur in de woonkamer te staan (op kamertemperatuur) alvorens u hem aanzet. Stel de gewenste temperatuur in en plaats een dag later de wijnflessen in uw wijnkoeler.

De meeste modellen wel. In principe is alles in te bouwen als u het uitbesteed aan een vakman, echter verschilt het per model hoe deze ingebouwd dient te worden. Belangrijk uitgangspunt is de luchtcirculatie rondom de wijnkast, een wijnklimaatkast creëert warmte, warme lucht stijgt op en zal ergens weg moeten kunnen. Tevens is aanvoer van lucht van belang. Er zijn veel verschillende inbouw instructies afgestemd op de verschillende modellen. Vraag ons om de mogelijkheden alvorens u de wijnklimaatkast gaat inbouwen.

Net als een gewone koelkast dient u een compressor wijnkast nooit verder te kantelen als in een hoek van 45 graden. (Dus ook niet ondersteboven zetten!) Tevens niet verplaatsen als hij aanstaat en minimaal 24 uur tot rust laten komen na verplaatsing of transport (niet bewegen/aanzetten) alvorens u hem in gebruik neemt.

Voordeel van Thermo-elektrische wijnkoelers is dat u ze altijd meteen kunt aanzetten na vervoer of verplaatsing. (tenzij het vochtig weer is dan 2 uur wachten voordat u hem aan zet) Handig op evenementen en vakantie. Maar ook heel gemakkelijk in huis. Zet deze echter nooit op een verwarmde vloer of op andere warmtebronnen zoals een koelkast of vriezer.

Retour en Garantie

Bij alle retouren dient u via deze link het formulier in te vullen, u ontvangt dan binnen 48 uur verdere instructies. Het product dient schadevrij en zo veel mogelijk in de originele verpakking, veilig verpakt te worden. Voor eventuele retourzendingen na de garantieperiode of bij retourzending in de afkoelperiode variëren de verzendkosten tussen de € 25,- en € 85,- afhankelijk van het gewicht en de omvang van de wijnkast. U mag in overleg met ons ook zelf het retour regelen.

Na ontvangst van uw weloverwogen aankoop heeft u een afkoelperiode van 14 dagen om zonder opgave van reden de overeenkomst te ontbinden en het product te retourneren. (herroepingsrecht) Daarbij draagt u als aankoper zelf de kosten van retourzending, met uitzondering van een terecht beroep op de "niet goed-geld terug" regeling. De aanbieder zal in geval van ontbinding, binnen 14 dagen de betaalde bedragen terugbetalen.

2 jaar volledige garantie op accessoires en Thermo-Electrische wijnkoelers. 3 jaar volledige garantie op alle compressor wijnklimaatkasten. De factuur behorende bij uw aankoop is tevens uw garantiebewijs. Na de garantieperiode laten wij u niet in de kou staan en werken wij tegen kostprijs. Mocht er zich een probleem voordoen dan kunt u contact opnemen via telefoon nummer: 035-5336578

Klantenservice

Ons telefoon nummer is 035-5336578, de Klantenservice is te bereiken op werkdagen van 9.00 uur tot 20:00 uur, en op zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur.

Vinologics bestaat vanaf 2003, van origine zijn wij wijnimporteurs. Sinds 2010 zijn wij actief in Nederland op het gebied van wijnkoeling. Wijnklimaatkastkopen bestaat vanaf 2011 en is onderdeel van de Vinologics groep.